Η EPROM Web Development Solutions παρακολούθησε με περηφάνια την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μια ετήσια εκδήλωση που αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο φόρουμ στην Ελλάδα για την καινοτομία, την οικονομική ανάπτυξη και τη διεθνή συνεργασία η οποία διεξάγεται από (7-15 Σεπ 2024)

Κατά την επίσκεψη μας την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, η φετινή έκθεση επικεντρώθηκε στις πιεστικές σύγχρονες προκλήσεις της χώρας και στους κρίσιμους οικονομικούς τομείς, δίνοντας έμφαση στο ρόλο των νέων τεχνολογικών εργαλείων, της ψηφιακής καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η EPROM, ηγέτης στην ανάπτυξη ιστοσελίδων και τις ψηφιακές λύσεις, συμμετείχε με ανυπομονησία στη φετινή ΔΕΘ, εστιάζοντας στο πώς η διασταύρωση τεχνολογίας, καινοτομίας και στρατηγικής συμβουλευτικής μπορεί να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες προκλήσεις.

Η 88η ΔΕΘ τίμησε επίσης την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως τη χώρα εστίασης, υπογραμμίζοντας τη διεθνή προοπτική της εκδήλωσης, ενώ φιλοξένησε μια σειρά εκδηλώσεων B2B και B2C με στόχο τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Πολυάριθμες ψυχαγωγικές δραστηριότητες μετέτρεψαν περαιτέρω τη Θεσσαλονίκη σε μια ζωντανή γιορτή σε όλη την πόλη, προσελκύοντας εκθέτες, ηγέτες επιχειρήσεων και πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη ΔΕΘ 2024

Για την EPROM, η πιο συναρπαστική πτυχή της φετινής έκθεσης ήταν η εστίασή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογική πρόοδο. Η εκδήλωση ανέδειξε πώς μπορούν να αξιοποιηθούν νέα τεχνολογικά εργαλεία, λύσεις αιχμής και σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της Ελλάδας με βιώσιμο και προνοητικό τρόπο. Η στρατηγική ενσωμάτωση αυτών των εργαλείων σε βιομηχανίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι έξυπνες πόλεις, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ευφυής γεωργία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή της EPROM να ενθαρρύνει την ψηφιακή ανάπτυξη και την καινοτομία.

Το εκθεσιακό τμήμα Akademia είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την EPROM, καθώς διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του εκπαιδευτικού τομέα και της βιομηχανίας. Η διευρυμένη εστίαση της Akademia φέτος στην Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία είχε έντονη απήχηση στις βασικές αξίες της EPROM. Η ομάδα μπόρεσε να εξερευνήσει προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές από κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, παράλληλα με νέα ακαδημαϊκά προγράμματα που διαμορφώνουν το μελλοντικό εργατικό δυναμικό της Ελλάδας.

Με τη συμμετοχή σε αυτές τις συζητήσεις και τη συνεργασία με βασικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, η EPROM προσπάθησε να εντοπίσει ευκαιρίες για συνεργασία που θα μπορούσαν να προωθήσουν την ανάπτυξη διαδικτυακών λύσεων με στόχο τη βελτίωση της επαγγελματικής ανέλιξης στην εξελισσόμενη αγορά εργασίας της Ελλάδας.

Startups και Καινοτομία στη ΔΕΘ

Η έκθεση ήταν μια μοναδική πλατφόρμα για τις νεοσύστατες εταιρείες για να παρουσιάσουν ανατρεπτικές λύσεις και καινοτομίες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές προκλήσεις. Η EPROM ασχολήθηκε με αυτές τις ανερχόμενες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτές που επικεντρώνονται στην ψηφιακή τεχνολογία, την ανάπτυξη ιστού και τις λύσεις λογισμικού. Η ομάδα διερεύνησε ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για στρατηγικές συμβουλές και συνεργασίες με στόχο την ανάπτυξη πλατφορμών επόμενης γενιάς.

Από τις σύγχρονες τεχνολογίες έως τα προηγμένα ερευνητικά κέντρα, η EPROM εντόπισε αρκετές πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τα όρια της καινοτομίας, όπως οι ψηφιακές εφαρμογές για έξυπνες πόλεις, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και εργαλεία που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές οι λύσεις αποτελούν βασικούς τομείς ενδιαφέροντος για την EPROM καθώς συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών σε έναν όλο και πιο ψηφιακό κόσμο.

Οι Εμπορικές και Διεθνείς Διαστάσεις της ΔΕΘ

Η έκθεση παρείχε επίσης μια ολοκληρωμένη ματιά στις τάσεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των καταναλωτών. Τα δύο περίπτερα αφιερωμένα σε εμπορικούς εκθέτες ανέδειξαν μια τεράστια γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων προϊόντων. Υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών Επιμελητηρίων Ελλάδος, εκπροσωπήθηκαν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η EPROM συνδέθηκε με αυτές τις επιχειρήσεις για να διερευνήσει πώς η τεχνογνωσία της στην ψηφιακή συμβουλευτική και την ανάπτυξη ιστού θα μπορούσε να βελτιώσει τις δραστηριότητές τους, να προωθήσει την ανάπτυξη και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Το Διεθνές Περίπτερο ήταν ένα άλλο επίκεντρο, με επίσημες κρατικές συμμετοχές από διάφορες χώρες, μαζί με ξένες εταιρείες που επιθυμούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά. Αυτή η παγκόσμια εκπροσώπηση προώθησε ένα περιβάλλον πολιτιστικών ανταλλαγών και διεθνών επιχειρηματικών ευκαιριών. Η EPROM είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει όχι μόνο τις τεχνολογικές λύσεις που παρουσίασαν αυτοί οι διεθνείς συμμετέχοντες αλλά και να συμμετάσχει σε συζητήσεις για το μέλλον της ψηφιακής υποδομής, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημόσιος Τομέας και Ψηφιακές Υπηρεσίες

Μια κρίσιμη θεματική ενότητα στη ΔΕΘ ήταν το περίπτερο του δημόσιου τομέα, το οποίο παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στις δημόσιες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών πλατφορμών, εργαλείων ενημέρωσης και διαδραστικών σεμιναρίων. Η EPROM αναγνώρισε τη σημασία αυτού του τομέα στην παροχή βασικών υπηρεσιών στους πολίτες, όπως η υγεία, η απασχόληση, η ασφάλεια και η ενεργειακή απόδοση.

Η ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική συμβουλευτική προσέγγιση της EPROM, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις μπορούν να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες, να ενισχύσουν τη συμμετοχή των πολιτών και να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών μέσω προηγμένων ψηφιακών πλατφορμών. Ως εταιρεία αφοσιωμένη στην καινοτομία και τις διαδικτυακές λύσεις, η EPROM είχε παραγωγικές συζητήσεις με βασικούς εκπροσώπους από υπουργεία, περιφέρειες, δήμους και δημόσιους οργανισμούς σχετικά με πιθανά έργα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας.

Στρατηγική Συμβουλευτική και Προσδοκία

Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν μια ανεκτίμητη ευκαιρία για την EPROM Web Development Solutions να αποκτήσει γνώσεις για τη μελλοντική κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας, να εξερευνήσει τις αναδυόμενες τάσεις στην ψηφιακή καινοτομία και να δημιουργήσει συνδέσεις με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς σε όλους τους κλάδους. Μέσα από συζητήσεις με ηγέτες τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, η EPROM επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να υποστηρίξει την τεχνολογική πρόοδο της χώρας μέσω προσαρμοσμένων λύσεων web και συμβουλευτικής ψηφιακής στρατηγικής.

Η φετινή έκθεση όχι μόνο τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της βιωσιμότητας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της χώρας, αλλά παρείχε επίσης ένα γόνιμο έδαφος στην EPROM να διερευνήσει πώς οι λύσεις της μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη ουσιαστικής προόδου σε πολλούς τομείς. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να αγκαλιάζει την ψηφιακή επανάσταση, η EPROM είναι έτοιμη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του μετασχηματισμού, προσφέροντας εργαλεία αιχμής, καθοδήγηση από εμπειρογνώμονες και στρατηγικές συνεργασίες που μπορούν να ενισχύσουν την τεχνολογική υποδομή της χώρας και να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις να επιτύχουν σε μια ψηφιακή πρώτη. οικονομία.


Συχνές ερωτήσεις για την 88η ΔΕΘ

1. Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η 88η ΔΕΘ;
Η 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΚΘ).

2. Ποια είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ;
Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, η οποία θα συμμετέχει με πλήθος εκθετών και εκδηλώσεων υπό τον τίτλο “made in Germany”.

3. Τι είδους εκδηλώσεις θα φιλοξενήσει η 88η ΔΕΘ;
Η έκθεση θα φιλοξενήσει:
Επιχειρηματικά γεγονότα: B2B και B2C συναντήσεις, παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Συναυλίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, καθημερινά στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της έκθεσης.
Ειδικά αφιερώματα: Συμπεριλαμβανομένου του “Hobby Festival”, με παρουσιάσεις από επαγγελματίες και οργανισμούς για τα χόμπι και τον ελεύθερο χρόνο.

4. Ποιοι είναι οι επίσημοι χορηγοί της 88ης ΔΕΘ;
Η ΔΕΘ συνεργάζεται με πολλούς χορηγούς, συμπεριλαμβανομένων των: Volkswagen, Lidl Ελλάς, Johnnie Walker, Μπύρα Νύμφη.

5. Θα υπάρχουν εκδηλώσεις για φοιτητές και ακαδημαϊκούς;
Ναι, η 88η ΔΕΘ θα φιλοξενήσει το αφιέρωμα “AKADEMIA”, με επίκεντρο την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία. Μάλιστα, το CERN θα συμμετέχει με παρουσίαση των επιτευγμάτων του.

6. Τι μπορώ να κάνω στη Θεσσαλονίκη εκτός από την επίσκεψή μου στην ΔΕΘ;
Η Θεσσαλονίκη, πέρα από το σημαντικό της ρόλο ως εμπορικό κέντρο, προσφέρει στους επισκέπτες της μια πλούσια ιστορία, ζωντανή νυχτερινή ζωή, πεντανόστιμη γαστρονομία και μοναδικά αξιοθέατα, όπως τα 18 μνημεία UNESCO.

7. Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για την 88η ΔΕΘ;
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΔΕΘ: www.thessalonikifair.gr.

8. Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τους διοργανωτές της ΔΕΘ;
Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2310 291111 ή μέσω email στο exhibitions@helexpo.gr.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ψυχολογία των διαδικτυακών αγορών
Επόμενο άρθροΤι γίνεται με τις επιστροφές των προϊόντων στα eshops ;